La mujer en la literatura

01.03.1987

Plutarco Marsà Vancells va néixer l'any 1911 a Barcelona. El seu pare, partidari d'una societat laica, optà per no batejar cap dels seus fills i els va donar noms tan atípics com Graco, Oritia, Plutarco, Licinio...

L'originalitat de l'autor d'aquest llibre --doctor en Dret, en Ciències Polítiques i Econòmiques, en Filosofia i Lletres, i Registrador de la Propietat-- rau en que va ser sempre un defensor de les dones i a elles va dedicar la major part de les seves publicacions (La mujer en el periodismo, La mujer en el trabajo, La mujer en el derecho político, La mujer en el cristianismo, La mujer en la filosofía, La mujer en la administración, La mujer en la familia, Concepción Arenal y la Institución Libre de Enseñanza, etc. ) molt abans que el feminisme fos un corrent actiu de pensament a l'Estat espanyol.

Va ser membre de l'aleshores pionera Asociación de Mujeres Juristas, i va influir per tal que les dones poguessin participar en les oposicions que en aquells moments els estaven vetades.

En el llibre que aquí tractem, l'autor fa una breu ressenya de Teresa Pàmies a la pàgina 201. 

© 2011    Catalunya
Creado con Webnode
¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar